OKOS Napelem

Tőlünk jó minőséget kapsz. Jó áron.
Segítünk a választásban is.

Nézd meg az árakat, ha tetszik, akkor felhívunk telefonon, megbeszéljük az igényeidet ÉS kimegyünk hozzád felmérni.

Minden szakmai tájékoztatást meg kapsz tőlünk és megválaszoljuk a kérdéseidet. Segítünk a villanyóra és a kismegszakító korszerűsítésben és az óra szabványosításban is.

OKOS NAPELEMET SZERETNÉK

Nálunk többféle napelemes rendszert megtalálsz. Legjobbnak a MAXIM okosrendszerét tartjuk, ezért erről írunk bővebben.

MAXIM Cellasor optimalizált napelemek

Költségmegtakarítás és teljesítménynövelés

A Maxim cellasor optimalizált napelemrendszer a jelenleg legkorszerűbb elérhető technológia. A napelemek egymástól teljesen függetlenek, ráadásul a napelemen belül a 3 cellasor is teljesen független, mindegyik részegység a maximumot nyújtja, így szavatolja az élettartama alatti legmagasabb hozamot.

MIÉRT VÁLASZD a Maxim cellasor optimalizált napelemet, az okos napelemet?

  • A lehető legmagasabb energiahozam

  • Megbízhatóbb rendszerek

  • Egyszerűbb és olcsóbb a napelemes rendszer telepítése

  • Magas árnyéktűrés

  • Kevésbé érzékeny a környezeti hatásokra

Mielőtt választanál, érdemes megismerned a napelemek 3 generációját.

A napelemek fő feladata a hatékony áramtermelés. Mivel kell szembe néznie egy napelemnek működése során? :) A környezeti hatások, árnyékolási tényezők, mozgó árnyék (kémény, vezetékek, tetősíkból kiemelkedő ablakok), mind befolyásolják a napelemrendszer termelési adatait.

A hagyományos sorba kötés nagyon jó megoldás, amíg a napelemek egyfelé vannak tájolva, azonos dőlésszöggel és egyforma megvilágítást kapnak. Ha bármilyen okból különböző hatások érik őket, akkor a termelés drasztikusan csökken.

HIÁNYOSSÁGAI VANNAK

A hagyományos, sorba kötött napelemek

Egy hagyományos napelemes rendszer esetén a napelem panelek sorba, vannak összefűzve, mint a karácsonyfaizzók. A sorba kötöttség miatt bármelyik, szennyeződés vagy árnyék miatt akadályoztatott napelem visszafogja az egész sor működését. Hagyományos napelemek esetében mindig a leggyengébb láncszem határozza meg az egész sor működését.

Nem kezelik az árnyékot, különböző tájolásra és tetősíkra nem helyezhetőek fel a napelemek…

HIÁNYOSSÁGAI VANNAK

Első generációs, panel szinten optimalizált napelem

Kezeli az árnyékot, de csak panel szinten – jelentős a termelés kiesés. A teljesítményoptimalizálók meghibásodása gyakori és az áruk sem kedvező

Az első generációs teljesítményoptimalizálókkal ellátott rendszerekben a hagyományos napelem paneleket „felokosítják” egy külső optimalizálóval, amit általában a szerelők a napelemek tartószerkezetére szerelnek fel. (SolarEdge vagy Tigo)

Ezen rendszerek nagy előnye, hogy már nem soronként kezeli a paneleket, hanem külön-külön, így a szennyeződésből, vagy árnyékolásból eredő veszteségek már csak az adott paneleket sújtják. De hiába az optimalizáló, attól még árnyék esetén a napelem ugyanúgy egy hagyományos panelként viselkedik és az érintett cella hozama kiesik a teljes rendszer hozamából. Valójában ezek nem okos rendszerek.

A LEGKORSZERŰBB A PIACON!

Okos napelem – MAXIM

A Maxim panelbe integrált teljesítményoptimalizáló chip technológiája.

A napelemek egymástól teljesen függetlenek, ráadásul a napelemen belül a 3 cellasor is teljesen független, mindegyik részegység a maximumot nyújtja, így szavatolja az élettartama alatti legmagasabb hozamot.

Az árnyékolásból adódó veszteségek minimalizálásában az áttörést a Maxim Integrated által gyártott optimalizáló chipek megjelenése jelentette. A chipek technikailag a lehető legmélyebben vannak beintegrálva a napelemekbe: a panelen belülre kerülnek.

A Maxim optimalizálás nagyszerűsége a technika egyszerűségében rejlik: nincs szükség plusz optimalizálóra, a chip a gyártás során kerül a panelbe, amire így ugyanaz a garancia vonatkozik, mint a napelemre.

Igen, okos napelemet szeretnék
Kiválasztom, nekem mekkora rendszerre van szükségem

Egy okos napelemben mindig van egy
intelligens eszköz, ami a környezeti változásokra reagálni tud. Ez vagy egy komplett elektronika, vagy egy chip. Ha nincs ilyesmi a napelemben, vagy a napelemhez kapcsolva, akkor semmiképpen
nem beszélhetünk „okosságról”.

Hogyan tudod tovább növelni a napelemes rendszered hatékonyságát?

KORSZERŰSÍTSD otthonod!

  • A födém szigetelés, homlokzati hőszigetelés, és nyílászáró csere programok által akár 30%-al csökkenhet a ház energiaigénye. Ezek a korszerűsítési munkák megoldhatók pályázatból.
  • Új, hatékony fűtésrendszer kialakításával. Ilyen a kondenzációs gázkazánra váltás a hagyományos gázkazánról.
  • Új elektromos fűtésrendszer kialakításával elérheted a rezsimentes háztartást.

Nézd meg, milyen korszerűsítési munkákat oldhatsz meg még velünk?

A technikai részleteket, tudnivalókat mind elmondjuk a felmérés során. Közösen megbeszéljük, mi hova kerül, hogyan fog működni.

SZERETNÉK NAPELEMET
SZERETNÉK SZAKÉRTÉST